Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!

Jokainen meistä voi edistää allergia- ja astma-asioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten jakaa oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, esim. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja hyvää mieltä. Valitse tehtävä, mikä parhaiten sopii elämäntilanteeseesi ja ota yhteyttä yhdistykseemme ekallergia@gmail.com

Vapaaehtoisten tehtäviä allergia- ja astmayhdistyksessä esim:

Apukädet
Järjestämme monia tapahtumia, jäseniltoja, retkiä ja messuesittelyitä. Tule laittamaan tila edustuskuntoon, kertomaan allergiasta ja astmasta oman kokemuksesi kautta, jakamaan oppaita ja näytteitä. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä!

Messu/tapahtumatyyppi
Tule kanssamme vastaamaan koko messuosaston ideoinnista, mainostuksesta ja messutapahtumasta. Valmista materiaalia löytyy. kerromme mielellämme lisää!

Liikuntatuokioiden vetäjä
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta, erityisesti astmaatikot. Voisitko sinä vetää esim. jäsenillan aluksi vartin liikuntatuokion ryhtijumppaa, tanssia tai liikuntapelejä? Tai haluaisitko vetää ihan liikuntaryhmää joka kokoontuisi säännöllisesti? Liikuntatuokioiden vetäjiltä ei edellytetä sen kummempaa kuin omaa osallistumista ja  suunnittelua yhdessä muiden kanssa.

Liikuntavastaava
Tule koordinoimaan vuoden ajaksi liikuntajuttuja allergia- ja astmayhdistykseen! Voisit ideoita ja hankkia vapaaehtoiset tai sopia yhteistyökumppaneiden kanssa liikuntatuokioiden vetämisestä. Onko haaveissasi perheiden metsäseikkailuretki, astmaatikkojen vesijumpparyhmä vai jotain ihan muuta. Liikuntavastaavana pääset vaikuttamaan, että haaveet toteutuvat!

Esitteiden jakaja
Missä allergikot ja astmaatikot liikkuvat? Apteekeissa, terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja lääkärikeskuksissa. Näissä paikoissa oli hyvä olla jaossa Allergia & Astma -lehteä sekä oppaita. Voisitko sinä olla näiden esitteiden jakaja? Veisit ohi mennessäsi yhteen paikkaan nipun tai ottaa vapaaehtoisprojektiksesi viedä kaikkiin alueesi terveyskeskuksiin lehdet ja oppaat? Siitä olisi suuri apu!

Kulttuurivastaava
Sykkiikö sydämesi kulttuurille? Ryhdy kulttuurivastaavaksi, joka organisoi muutaman kerran vuodessa kulttuuriretkiä esim. teatteriin, konserttiin tai mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen! Pääset vaikuttamaan ideointiin, mainostukseen, lippujen/bussin/oppaan varaamiseen ja käytännön järjestelyihin.

Yhteydenpitäjä sidosryhmiin
Tunnetko toiminta-alueemme terveydenhuollon ammattilaiset, apteekkarit, järjestöaktiivit, poliitikot ja toimittajat? Luotko nopeasti verkostoja? Olisit oiva henkilö pitämään yhteyttä sidosryhmiimme. Kertomaan heille yhdistyksemme ajankohtaisista asioista ja pitämään allergisten ja astmaattisten puolia.

Tiedottaja
Kaksi kertaa vuodessa kokoamme yhteen jäsentiedotteen, jossa on yhdistyksemme tapahtumat, tietoa ja mainoksia. Lisäksi tiedotame myös somessa ja jäsenkirjein. Voisit olla jutunkirjoittaja, valokuvaaja, taittaja, mainosten hankkija tai tuottaa sisältöä someen.

Nettisivujen ylläpitäjä tai uudistaja
Nettisivumme ovat olennainen paikka, mistä etsiä paikallista tukea allergiaan ja astmaan. Sivuja kehitetään jatkuvasti, joten asuuko sisälläsi pieni tietokoneapuri? Tai haluaisitko opetella myös nettisivujen päivitystä? Jos vastasit kyllä, niin tule meille nettisivujen ylläpitäjäksi. Silloin tällöin sivut myös uudistuvat kokonaan, joten se olisi erinomainen projekti jollekin!

Somelähettiläs
 Voisitko sinä päivittää Facebook-sivujamme? Mainostaa yhdistyksemme tapahtumia, kertoa miten niissä meni tai jakaa Allergia- ja astmaliiton Facebook-päivityksiä? Haluatko mukaan kehittämään muita some-kanaviamme?

Ryhmänvetäjä
Siksi allergia- ja astmayhdistyksissä halutaankin pitää erilaisia ryhmiä joissa voidaan kokea vertaisuutta. Ryhmät voivat olla kahvikupin ääressä jutustelua, liikuntaa tai käsitöitä tai pikkualustuksia ja sen jälkeen juttelua. Ryhmänvetäjänä suunnittelet vuoden aikataulun ja mahdollisen ohjelman, mietit mainostuksen ja käytännön järjestelyt. Vertaisreffit- vetäjäkoulutuksia järjestetään liiton puolesta useita kertoja vuodessa. Ohjeet löytyvät myös liiton sivuilta ja somesta!