Ajankohtaista

Allergiaviikko muistuttaa allergioiden hoidosta ja herkkien huomioimisesta. Allergia- ja astmaliiton kampanja korostaa tänä keväänä allergisen nuhan hoitoa. Allergia- ja astmayhdistykset järjestävät Allergiaviikolla tapahtumia kautta maan. Yhteistyökumppanit Cutrin Sensitive ja LV antavat hiusten- ja ihonhoitovinkkejä sekä tuotteita kampanjan arvontoihin.
Ennusteet lupailevat koivun siitepölyä vähänlaisesti, mikä tarkoittaa edellisvuotta mukavampaa kevättä koivun siitepölyallergisille – siis sadoilletuhansille suomalaisille. Oireilu on kuitenkin yksilöllistä.
Katupölykausi etenee paikallisesti sään ja lumitilanteen mukaan. Etelä-Suomen kaupungeissa pölisee jo ja puhdistustöillä on kiire. Paikoitellen työt on jo aloitettukin. Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto korostavat, että katupöly on terveyshaitta kaikille, ja erityisesti lapsille sekä astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville.
Yhdistys järjestää lumikenkäretken Lappeenrannan Hämmäauteensuolle sunnuntaina 22.3. kello 14 (lumivarauksella).
Kodin sisustus- ja remonttikuume kasvaa kevään edetessä. Näin on huomattu Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnassa. Sisäilma-asiantuntija kehottaa valitsemaan vähäpäästöisiä materiaaleja kodin kunnostukseen, jotta sisäilma ei kuormittuisi liikaa materiaalipäästöjen vuoksi.
Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenyys on hyvä lahja kaikille allergiaa tai astmaa sairastaville ja heidän läheisilleen.
Allergia- ja astmaliitto on huolissaan siitä, että ikäihmisten hengitystieoireet sivuutetaan muihin sairauksiin tai vanhuuteen liittyvinä vaivoina.
Vaikka metsään tai muuhun luonnonympäristöön siirtyminen arvioitiin tutkimuksessa yleensä helpoksi, joka kolmannessa päiväkodissa siirtymistä vaikeutti tarvittavan henkilöstön riittämättömyys tai kielteiset asenteet. Kyselyyn osallistui lähes 800 päiväkotia.
RSS ATOM