Ajankohtaista

Nyt on oikea aika hakea syksyn allergiaa, anafylaksiaa, astmaa, urtikariaa sekä atooppista ihotumaa sairastavien kursseille.
Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että lapsen muuttuneista terveystiedoista täytyy kertoa koululle ja päiväkodille heti alkusyksystä.
Ampiaisen tai mehiläisen pisto voi olla pistiäisallergiselle hengenvaarallinen. Allergia- ja astmaliitto painottaa, että adrenaliini-injektori voi pelastaa hengen. Injektorin käyttö on hyvä opetella etukäteen.
Uuden asetuksen mukaan ravintoloiden on ilmoitettava asiakkailleen ruoan sisältämistä yleisistä allergeeneistä. Allergia- ja astmaliiton mukaan allergisten eduksi tarkoitettu merkintä on herättänyt myös hämmennystä.
Allergia- ja astmaliitto korostaa liikunnan merkitystä astmaatikoille Maailman astmapäivänä 5. toukokuuta. Liitto painottaa, että hyvä peruskunto pitää astmaoireet paremmin kurissa. Harmaapantterit liikkeelle! -kampanja haastaa liikuntakeskukset tarjoamaan ikäihmisille ohjelmaa ja etuja astmapäivän merkeissä.
Maailman astmapäivää vietetään tiistaina 5. toukokuuta teemalla Harmaapantterit liikkeelle. Allergia- ja astmaliitto kannustaa ikäihmisiä liikkumaan maailman astmapäivän merkeissä. Ikäihmisille, harmaapanttereille päivittäinen liikunta on tärkeää. Lisäksi liikunta on keskeinen osa astman omahoitoa.
RSS ATOM